Waar moet je opletten bij het schrijven van een blogbericht?

Waar moet je opletten bij het schrijven van een blogbericht?

Een blogbericht schrijven is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar in sommige gevallen kan het ook lastiger zijn dan het lijkt. Je kan tegen verschillende problemen aanlopen waardoor het schrijven van een blogbericht misschien vrij lastig is. In deze tekst gaan we kijken naar verschillende punten waar je op moet letten bij het schrijven van een blogbericht.

Doel

Het is belangrijk dat je een doel hebt bij het typen van een blog. Je wilt natuurlijk iets bereiken met het blogbericht. Is het puur informatief? Wil je iemand overtuigen van jouw mening of product wat je probeert te verkopen? Wanneer je geen doel hebt, kan dit heel makkelijk duidelijk worden voor de eventuele lezers van het bericht.

Structuur

Vervolgens is het belangrijk dat je structuur aanbrengt in het bericht. Een bericht waar geen structuur in zit, gaat van hot naar haar. Een bericht wat van hot naar haar gaat, is niet fijn om te lezen en daardoor zal de lezer snel afgeleid zijn en het bericht wegklikken. Vaak is dat niet het doel van je bericht en dus ontzettend zonde. Begin met een inleiding waarin je kort uitlegt wat je precies wil, ga in de kern verder op het onderwerp en maak in het slot een conclusie.

Zinsopbouw

Een bericht kan snel monotoon worden. Wanneer je gebruik maakt van veel zinnen met dezelfde lengte, klinkt het net als iemand die monotoon praat. Het is daarom belangrijk dat je op een boeiende manier probeert te vertellen. Denk aan zinnen met verschillende lengtes, maar ook aan woorden. Net als dat je een stopwoord hebt wanneer je praat, kan je een stopwoord hebben tijdens het typen. Probeer dit woord te zoeken en probeer hier een synoniem voor te vinden of de zin anders te maken. Lezers kunnen zich hier aan irriteren.

Spelling

Het zou eigenlijk voor zich moeten spreken, maar toch is het soms nog voorkomend dat een blog veel schrijffouten bevat. Wanneer mensen een blogbericht lezen met veel schrijffouten, zullen zij het bericht minder serieus nemen. Je verliest hier dus ontzettend veel lezers op. Ook zijn schrijffouten natuurlijk gemakkelijk te controleren door verschillende programma’s. Het is dus helemaal niet nodig om fouten in je tekst te hebben.

Inlevingsvermogen

Jij zelf kan natuurlijk ontzettend veel weten over het onderwerp waar je over schrijft, maar dat betekent niet dat de eventuele lezers hier evenveel over weten. Begin dus bij het begin en probeer je in te leven in het niveau van de lezer. Op die manier weet je een eventuele lezer direct te pakken en kan hij leren van het onderwerp in plaats van dat hij iets leest waar hij eigenlijk niets over weet.

Reacties zijn gesloten.